Interviews

Interview Pieter Borsboom, geboren 1 mei 1919 te Vlaardingen, 4e Compagnie, 1e Regiment Genietroepen, lichting 1939.
Tijdens het interview vertelt hij over zijn ervaringen tijdens de mobilisatie, de meidagen, het bombardement en de capitulatie.

 

Interview Abraham Meerman, geboren 1919 te Vlissingen, Marinier der 3e klasse, Korps Mariniers.
Tijdens het interview vertelt hij over zijn ervaringen tijdens de mariniers opleiding, gevechtsactie omgeving Maasbruggen, het bombardement en de capitulatie.

Interview met Wim Oldenhof, geboren op 4 november 1924 te Rotterdam. Tijdens het interview vertelt hij over zijn ervaringen tijdens het uitbreken van de oorlog, de NSB, het bombardement, de brand, plunderingen en gesneuvelde Duitsers bij de Maasbruggen.

Interview met Hans Vonk, geboren op 7 november 1929 te Rotterdam. Tijdens het interview vertelt hij over zijn ervaringen tijdens het uitbreken van de oorlog, de gevechten op het Afrikaanderplein, de 9e Panzerdivision in Rotterdam-Zuid, gesneuvelde mariniers bij de Maasbruggen, het bombardement op Rotterdam en het verzet.

Fred Maas geboren september 1928 te Rotterdam. Tijdens het interview vertelt hij over zijn ervaringen tijdens het uitbreken van de oorlog, gevechten bij de Maas, de Meidagen, Het Bombardement, het puin, het verzet, razzia’s en executies.

Meer informatie? U zelf of als groep aanmelden?

Foto:1 Go with the vlo, Slagveld aan de Maas, Gedownload op 11 mei 2015 »» | Foto:2 [Videobestand]. Geraadpleegd op 12 mei 2015, van: Youtube Duitse aanval op Rotterdam in mei 1940 »» | Foto:3 Pinterest. Maasbruggen, Boompjes, Bolwerk, Witte Huis met Wijnhaven, Koningsbrug. Gedownload op 10 mei 2015 »» | Foto:4 Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren, Twintig eeuwen historie van de Nederlanden gedownload op 11 mei 2015 »»