“Rotterdam vertoont niet de sporen maar de littekens van de oorlog.

Zonder dat verleden is veel in de stad niet te begrijpen”

Lezingen

Het is inmiddels meer dan 80 jaar geleden dat de strijd in Rotterdam en het verwoestende bombardement van 14 mei 1940 plaatsvond. De generatie die ooggetuigen was van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog is nog zeer klein. Het is daarom belangrijker dan ooit om de verhalen uit deze periode levend te houden en door te geven aan volgende generaties.

Op 10 mei 1940 viel het Duitse leger Nederland binnen. Hals over kop werd Nederland betrokken bij het grootste gewapende conflict uit de geschiedenis.
Tijdens onze lezingen nemen wij u mee terug naar de beruchte Meidagen van mei 1940. Aan de hand van indrukwekkend foto en beeldmateriaal worden historische gebeurtenissen, gevechtshandelingen en gevolgen van de strijd uiteengezet. Hierbij wordt het beeldmateriaal gecomplementeerd met bijzondere wetenswaardigheden, ooggetuigen verklaringen, stafkaarten maar ook schokkende en opmerkelijke feiten.

Wij bieden geïnteresseerde organisaties lezingen aan met een duur van 1.5 a 2 uur. Wij faciliteren lezingen over de onderwerpen: Strijd om de Maasbruggen, Mobilisatie periode, Strijd om militair vliegveld Waalhaven, Het Bombardement op Rotterdam en Wapensystemen uit de Meidagen van 1940.

Wij hebben lezingen verzorgd voor de volgende organisaties:
Mariniersmuseum, Museum Rotterdam 40-45 NU, Erasmiaans Lyceum, Brasserie Waalhaven,
Mobilisatiemuseum Weest op uw hoede, Stichting Ons Rotterdam, Probus Nederland,
De protestantse wijkgemeente Oranjekerk, Stichting Biberbunker Oostvoorne, Cafe ’t Haventje,
Stichting WO2GO, Laurens, Vrouwen van NU, Verzetsmuseum Gouda, Centrale Bibliotheek Rotterdam.

Meer informatie? U zelf of als groep aanmelden?