Over ons

Vincent (1979) is de bedenker en initiatiefnemer van de tour rond de Strijd om de Maasbruggen. Vincent is al vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Dankzij deze interesse heeft hij door de jaren heen de slagvelden bezocht van o.a. Normandië, Arnhem, Hürtgenwald en de Ardennen.

Daarnaast heeft hij tientallen militair en oorlogsmusea bezocht in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. In 2002 is hij als aspirant commando meegegaan in de winterlichting van het Korps Commando Troepen in Roosendaal. Met deze battle tour hoopt hij een bijdrage te leveren om de verhalen en de herinnering aan de Slag om de Maasbruggen levend te houden.

Vincent is in het dagelijks leven werkzaam als sales consultant bij een ICT-dienstverlener. Zijn vrije tijd brengt hij graag door met zijn gezin, vrienden en sporten.

Jan Maas

Jan (1949) is een geboren en getogen Rotterdammer en kent de stad van binnen en van buiten. Hij is altijd geïnteresseerd geweest in de geschiedenis van Rotterdam en de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog die de stad heeft moeten ondervinden.

Na zijn middelbare school te hebben afgerond is Jan werkzaam geweest in diverse horecafuncties o.a. als vertegenwoordiger. Hierna is hij 15 jaar werkzaam geweest als agent bij de Rotterdamse gemeentepolitie. Vanaf begin jaren tachtig heeft Jan bij verschillende gerenommeerde bedrijven gewerkt in de financiële dienstverlening. De laatste jaren van zijn loopbaan heeft Jan een administratieve functie bekleed op een Gymnasium in Rotterdam waarna hij in 2015 met pensioen is gegaan.

Jan doet met dit initiatief graag iets terug voor de stad. Hij hoopt met deze oorlogswandeling de verhalen rond Strijd om de Maasbruggen en de aanloop naar het Bombardement door te geven aan de jeugd en overige belangstellenden.  In zijn vrije tijd gaat Jan graag op vakantie en hij brengt met plezier tijd door met zijn kinderen en kleinkinderen.

Wouter (1959) is oud-militair en militair-historicus. Hij probeert het toenmalig militair optreden te doorgronden door het stellen van twee ogenschijnlijk eenvoudige vragen: wat is er gebeurd en waarom is het gebeurd. Naar hedendaagse maatstaven en opvattingen kunnen de antwoorden tot verrassende antwoorden en inzichten leiden.

Als geboren en getogen Rotterdammer vindt hij de antwoorden op die twee vragen bijzonder relevant voor de tour over de strijd van mei 1940 in de Maasstad. Hij vindt dit ook een goede manier om diverse hardnekkige ‘misverstanden’ over de strijd in Rotterdam zoveel mogelijk ‘recht te zetten’.

Van 2001 tot begin 2017 heeft hij als Senior Docent Militaire Geschiedenis bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) battle field tours georganiseerd voor Nederlandse en buitenlandse militairen in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Polen. Tijdens deze tours werd militaire geschiedenis gebruikt als praktisch hulpmiddel bij het opleiden en trainen van hedendaagse militairen.

In zijn vrije tijd leest Wouter graag historische boeken en science-fictionromans en geniet hij, samen met zijn vrouw, van zaken als uit eten gaan, theater- en filmbezoek en korte en langere vakanties.

Meer informatie? U zelf of als groep aanmelden?

Foto1: [Videobestand]. Geraadpleegd op 12 mei 2015 »» | Foto:2 Go with de vlo, Het verleden bekent kleur. Gedownload op 10 mei 2015 »»Foto:3 [Videobestand]. Geraadpleegd op 12 mei 2015, van: Youtube Duitse aanval op Rotterdam in mei 1940 »» | Foto:4 Stichting Kennispunt Mei 1940. Maasbruggen Rotterdam, Gedownload op 10 mei 2015 »»